Silent Cities in Flanders Fields

 

De Reutelhoeve is een officiële partner van de ‘Stille Steden van Flanders Fields

‘De Grote Slachting’. Op een betere manier kan de Eerste Wereldoorlog niet worden omschreven. 500 000 soldaten stierven in de Westhoek, afgeslacht in de modder van Flanders Fields. Tot vandaag wordt hun ontroerende verhaal verteld door het West-Vlaamse landschap, bezaaid met monumenten en begraafplaatsen die de Grote Oorlog in herinnering brengen. Hoe komt een werk als ‘Stille Steden van Flanders Fields’ tot stand? Door het geploeter van soldaten in de modder, door de beslissing om de gesneuvelden niet te repatriëren maar ze te begraven in de buurt van de slagvelden, allen onder dezelfde eenvoudige grafsteen, generaal naast soldaat.

Het boek vertelt voor de eerste keer de geschiedenis van meer dan 230 piepkleine en grote oorlogsbegraafplaatsen rond Ieper, in de Westhoek en de rest van West-Vlaanderen.  Het gros zijn oorlogsbegraafplaatsen van het Gemenebest, maar de auteurs beschrijven ook tien Belgische militaire dodenakkers, vier Duitse, de enige Amerikaanse en Franse in woord en in meer dan 1 000 beelden.

Het landschap dat op de slagvelden van de Eerste Wereldoorlog is ontstaan, draagt een universele boodschap uit van ‘Nooit meer oorlog’ en een oproep tot internationale verstandhouding en duurzame vrede. ‘Stille Steden van Flanders Fields’ draagt hieraan bij.

 

 

Aangezien de Reutelhoeke officiële partner is van de ‘Stille Steden van Flanders Fields’ kunnen wij u volgende interessante oorlogsboeken aanbieden tegen voordeeltarief:

·         Silent Cities in Flanders Fields (Wayne Evans, Pierre Vandervelden & Luc Corremans) (Zowel in het nederlands als engels verkrijgbaar)

·         Het Ansicht van de Grote Oorlog (Staf Schoeters)

·         De Eerste Wereldoorlog. Toen en Nu (Staf Schoeters)

·         De Tweede Wereldoorlog. Toen en NU (Staf Schoeters)

·         Sporen van de Grote Oorlog (Luc Corremans & Annemie Reyntjens)